Vad kostar kopparspiral

Kopparspiral är det säkraste akuta preventivmedlet. Vissa tycker att det är besvärligt, men att det blir bättre med tiden. Innan spiralen sätts på plats är det viktigt att du testar dig mot könssjukdomar. Kopparspiralen innehåller inga hormoner och påverkar inte ägglossningen. För den som är nyfiken på spiral, finns två olika att välja mellan. Vill du läsa mer? . Och den fungerade jättebra -gjorde sitt jobb. Du kan ta ut spiralen när du gjort ett graviditetstest om du inte vill ha kvar den. Mensen blir rikare och man får mycket mer flytningar (vet inte hundra om det är så för alla, men för mig var det så i alla fall).

vad kostar kopparspiral

Kopparspiral - 1177 Vårdguiden - sjukdomar, undersökningar, hitta

Vad kostar kopparspiral - Spiral som preventivmedel - Netdoktor

Trivs du inte med din preventivmetod? I de flesta landsting kan du få kopparspiralen kostnadsfritt i samband med besök på en barnmorskemottagning, gynekologisk mottagning eller ungdomsmottagning. Hormonspiralerna ger i skydd i tre eller fem år (olika eftersom det finns två sorter) * Hormonspiral kan lindra mensvärk, penis blödningarna kan minska eller försvinna helt * Nackdelen av hormonspiral kan vara att syreupptagning vissa, särskilt i början, får biverkningar i form av huvudvärk, akne. De flesta preventivmedel är gratis för dig som är under. Just när spiralen sätts på plats kan det göra ont, men det brukar gå över snabbt. Gör det ont att sätta in? Skulle du av någon anledning inte må bra av din spiral ska du ta ut den och istället välja något annat preventivmedel. Min gjorde jätteont att sätta i (har inte fått barn, så jag var för trång, plus att jag inte tog någon lokalbedövning) Efter en timme eller nått var det som att ha fått värsta mensen - bödde och hade mensvärk i ungefär en vecka. Sara K skrev 13:52:14 följande: Ni som har/haft kopparspiral, hur tycker ni den funkar? Du kan sen välja om du vill ta ut den eller ha den kvar som skydd mot graviditet. När spiralen är på plats så klipps trådarna till cirka två centimeter.

300x250_4

För att det ska vara lätt för den som tar ut spiralen går två tunna trådar från spiralen ner från livmodertappen cirka 2 centimeter i slidan. I toppen finns spiraler och p-stav, där man räknar att risken för graviditet är mindre än en per 100 kvinnor och år, säger barnmorskan Åsa Enervik. Kopparspiral som akutskydd, kopparspiral är det säkraste akutpreventivmedlet. Nackdelar med kopparspiral är att en del användare får rikligare och smärtsamma menstruationer. Den ena är med hormon. Kopparspiralen är därför inget bra alternativ om du redan har riklig mens, mycket mensvärk eller har problem med järnbrist.

Men jag kände av min spiral i vissa lägen. En preventivmedelsbibel som går att ladda ner på det vill säga före detta Uppsala läns landsting, numera Region Uppsala. Eftersom kopparspiralen inte innehåller några hormoner behöver du inte vara orolig för några hormonella biverkningar. Kopparspiralen måste då sättas in senast fem dygn efter det oskyddade samlaget. Nackdelar, skyddar inte mot könssjukdomar. LÄS MER: 7 saker du förmodligen inte visste om spermier * Bägge är säkra preventivmetoder de går inte att glömma bort att ta (som till exempel p-piller) * Kopparspiralen ger ett skydd i fem.

Här är för- och nackdelar Metro - Vad kostar kopparspiral

De behövs för att man ska kunna ta ut spiralen när den ska bytas, säger Åsa. Det kostade ingenting, förutom en tripp till MVC. Det kan därför vara bra att undersöka vad som gäller i just det landsting där du bor. Andra frågor är: Hur viktigt är det för dig att inte bli oönskat gravid? Det görs vanligtvis på rutin på den mottagning där du får hjälp kattmat med spiralinsättningen. Kopparspiral ger ett mycket säkert skydd mot graviditet. Kolla vad som gäller där du bor. Du får också berätta om din sjukdomshistoria och lämna prover för att se att du inte har en könssjukdom.

 • Vad kostar kopparspiral
 • Vad skall man tänka på?
 • När spiralen var ny på 50-talet såg den ut som en spiral, men i dag ser.
 • Vad gäller påståendet att kopparspiralen skulle ge kopparförgiftning.

vad kostar kopparspiral

Vilket preventivmedel passar dig?

Det går också bra att få hjälp på en gynekologisk mottagning eller Sesammottagning. Hur säkert är kopparspiral? Vad gäller påståendet att kopparspiralen skulle ge kopparförgiftning, finns inget som visar att det. Nackdelen är att spiral inte skyddar mot könssjukdomar. . Fäll ihop, när passar inte kopparspiral? Den kan också användas som en akutpreventivmetod om den sätts in inom fem dygn efter ett oskyddat vaginalsamlag.

cta11

Koppar påverkar miljön inne i livmodern och gör så att spermier inte trivs där. Du kan låte spiralen sitta kvar om  du vill ha fortsatt skydd mot graviditet. Den kan också vara ett bra alternativ om du inte vill eller mår bra av att använda preventivmedel som innehåller hormoner. Jag har precis tagit ur min spiral. Det sticker, och när man inte var beredd på dem kunde de göra ordentligt ont. Du kan sätta in en kopparspiral för att inte bli gravid efter oskyddat vaginalt samlag. Under de första dagarna kan det kännas lite, ungefär som mensvärk, men det går över och sen ska du inte känna av spiralen.

Vad kostar kopparspiral - Spiral, Hormonspiral, Kopparspiral vi sätter in spiral p-stav

Kopparspiral passar bra när du vill ha ett mycket säkert preventivmedel som du inte behöver komma ihåg varje dag. Vad kostar det att sätta in en sån? De närmsta veckorna efter att spiralen har satts in kan du få lite mellanblödningar eller blodblandade flytningar. Jag blev inte gravid. Inget konstigt, dom har ju ändå varit inne och ruckat. När du har kopparspiral är det vanligt med rikligare mensblödningar och mer mensvärk. Det gäller i hela landet.

Känns den sen när den väl sitter där? Ta kontakt med den som satte in spiralen om du fortsätter bästa att ha mellanblödningar efter de första veckorna. Ibland får du även väga dig och tala om hur lång. Kopparspiralen sätts in i livmodern av en barnmorska eller läkare.

 • Vad kostar kopparspiral
 • En kopparspiral får man oftast gratis medan en hormonspiral är ett läkemedel som man måste köpa.
 • Hormonspiralen kostar cirka 1000 kr, men är ofta subventionerad för ungdomar under.
en kopparspiral insatt och uttagen.  Kopparjonerna påverkar miljön i livmodern så att spermierna blir mindre rörliga och både ägg och spermier förlorar sin funktion, och den påverkan ligger bakom den rikligare blödningen hos en del spiralbärare. LÄS MER: Därför ska du med penis också knipa. Fäll ihop, kopparspiral och amning, kopparspiral och amning, kopparspiral går bra att använda om du ammar. Du behöver inte komma ihåg att ta en tablett varje dag. Praktisk preventivmedelsguide, skriven av överläkare från bland annat Karolinska institutet i Uppsala. Om det var för att jag var för trång och inte fått barn, eller något annat vet jag inte.

Oftast får du träffa en barnmorska, men det kan även vara en läkare. Det finns inga vetenskapliga bevis för att en kopparspiral kan ge kopparförgiftning. Det är kopparen och spiralen i sig som orsakar besvären med rikligare blödningar och ont vid mens. Var kan jag få kopparspiral? Det finns en preventivmedelsmetod för alla, så även om det kan kännas hopplöst: Ge inte upp! Spiralen kan sättas in när som helst, oavsett om du har mens eller inte.

Kan du få gratis p-piller? | Vad kostar kopparspiral

Det är också vanligt att du får testa dig mot könssjukdomar innan spiralen sätts på plats. Du läppen kan ta smärtstillande tabletter innan spiralen sätts in om du vill. Du kan blöda mer och få mer mensvärk. Ger ett säkert skydd mot graviditet. Att ta ut den gjorde inte det minsta ont, det gjorde mer ont att förbereda (med alla klammrar och grejer dom ska använda) än att ta ut den. Där går det att välja med lite hormon eller lite mer.

Vad kostar kopparspiral
Rated 4/5 based on 4 reviews


YouTonicsSkin_banner-300x300

vad kostar kopparspiral
Alle artikelen 35 Artiklar
Kopparspiral är ett sätt skydda sig mot graviditet. Den ger ett mycket säkert skydd mot graviditet. Kopparspiralen innehåller inga hormoner och påverkar inte ägglossningen. Dator som är ursprungligen levererad med Windows Vista.

3 Kommentar

 1. En kopparspiral är ett preventivmedel. Det finns olika typer av spiraler såsom kopparspiral och hormonspiral. Mirena är ett hormon spiral: det ger varje dag en liten mängd hormoner i kroppen.

 2. Vad är Mirena spole? En kopparspiral är en 24 till 36 mm långa ankare som är placerad i livmodern. Detta kommer att förhindra en graviditet.

 3. Ungefär en tusenlapp, jag minns inta exakt. Kopparspiral passar bra när du vill ha ett mycket säkert preventivmedel som du inte behöver komma ihåg varje dag. Den kan också vara ett bra alternativ om du inte vill eller mår bra av att använda preventivmedel som innehåller hormoner. Du kan ha spiral även om du aldrig varit gravid.

 4. Hon sa bara att den var dyr. Ingår den i högkostnadsskyddet? Isåfall får jag den gratis, jag äter så mycket mediciner så jag är uppe i högsta.

 5. Har man mens som vanligt? Jag har precis tagit ur min spiral. Vad kostar kopparspiral, kopparspiral - Vårdguiden - sjukdomar, undersökningar, hitta vård, e-tjänster. Jul 24, Om man är över 21 kostar en hormonspiral kr, vilket innebär att du kommer få betala under. Vad en kopparspiral kostar vet jag faktiskt inte. Nästa fråga är vad hormonspiralen kostar.

 6. Vad kostar det att sätta in en sån? Gör det ont att sätta in? Känns den sen när den väl sitter där?

 7. Kopparspiral är det säkraste akuta preventivmedlet. Du kan sätta in en kopparspiral för att inte bli gravid efter oskyddat vaginalt samlag. Kopparspiralen måste då sättas in av en barnmorska eller gynekolog senast fem dygn efter det oskyddade samlaget. Du kan låte spiralen sitta kvar om du vill ha fortsatt skydd mot graviditet. Ni som har/haft kopparspiral, hur tycker ni den funkar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*