Bra mat efter träning recept

bra mat efter träning recept

Ät rätt före och efter träning vill du bygga muskler eller bränna fett?

Vissa proteiner tillhör människokroppens byggstenar och är nödvändiga för bildningen av skelett, organ, bindväv, muskler, hud och hår. De kan delas in i två grupper: Enkla och sammansatta. Det är främst proteiner och kolhydrater som behövs efter träning. En typ av molekyler som finns i alla organismer. Det är väldigt viktigt att du får i sig riktig mat både före och efter träningen. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

Bra mat efter träning recept - 10 snabba återhämtningsmål - Nordic Wellness

Banan och ett glas mjölk. Skribent: Sierra de Goldsmith, när behövs ett återhämtningsmål? Den generella rekommendationen är 10-20 g protein totalt och 1 g kolhydrat per kilo kroppsvikt. En människa hudläkare innehåller i genomsnitt omkring 11 kg protein. De tre grenade aminosyrorna heter leucin, isoleucin och valin. Så fort som möjligt. De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande: Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Kolhydrater ger preem energi och är viktiga för hjärnan, nervsystemet, musklerna och immunförsvaret.

300x250_4

Dessutom har inte fett som näringsämne samma reparativa roll som kolhydrater och fett har i anslutning till träning. Och äter vi inte efteråt bryter kroppen ned musklerna, säger Kristine Symreng, näringsfysiolog och personlig tränare på sats. Kolhydrater är allra viktigast efter ett konditionsbetonat pass men kan även gynna proteinsyntesen i samband med styrketräning. Vilken funktion fyller återhämtningsmålet? Så vad ska man äta? Därför är det viktigt med jämn påfyllning. Cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm. Ät keso med skivad banan och drick juicen vid sidan. Du som tränar hårt, ofta eller har som målsättning att förbättra din prestation eller bygga muskler exempelvis kan därför behöva addera ett extra återhämtningsmål efter avslutat pass för att optimera dina förutsättningar och få ut så mycket som möjligt av träningen. De finns bland annat i grönsaker och rågbröd. Energi: 228 kcal Protein: 41 g Kolhydrater: 11 g Fett: 2 g 10) Tofuröra med selleri (vegansk) 200 g fast tofu, 1 dl naturell soygurt, 1 stjälk selleri. Se vårt utbud och skräddarsy ditt medlemskap! Man ser ofta att idrottsutövare äter både frukt och en energibar under träning och tävling, men enligt Kristine är detta inte nödvändigt för vanliga motionärer. De tre grenade aminosyror (branched chained amino acids, bcaa) är en speciell grupp av de essentiella aminosyrorna som utgör en tredjedel av skelettmuskulaturen och har visat sig vara de mest betydelsefulla aminosyrorna med avseende återhämtning och stimulering munsår av proteinsyntes.

Vilken typ av mat? Vidareförmedling AV personuppgifter, vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner. Stek äggvitan och gör en smörgås med ägg, kalkon, skivad tomat, örtsalt, peppar och. Keso med banan, ett stort glas mjölk och frukt eller en yoghurt. Proteiner består av mindre enheter, så kallade aminosyror som finns i 20 varianter varav 9 är essentiella och måste intas via kosten. En banan och ett glas mjölk är också ett bra alternativ.

Detta bör du äta före och efter träning - sats - Bra mat efter träning recept

Kolhydrater med ett högt. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till. Läs gärna mer om proteinkvalitet och vilken aminosyraprofil olika livsmedel har. Skär tofun i kuber och blanda med soygurt, hackad selleri, Ät som det är eller addera bröd. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En till två timmar före träningen. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster. Personuppgifter, de enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats.

 • Bra mat efter träning recept
 • På menyn bör det finnas mat och dryck som innehåller både kolhydrater och proteiner.
 • Det är bara bra om måltiden efter träningen är dagens största, vetemjöl så ät gärna en helt vanlig middag.
 • Recept på mumsig gino.

Enkla kolhydrater finns i frukt, mjölkprodukter, socker, pasta och vitt bröd och är enkla att smälta för kroppen. Det viktigaste är att du äter bra på det stora hela och att du tränar ordentligt, men är du intresserad av att optimera effekterna av gymmet kan du laborera med återhämtningsmål och tajming. Vid uthållighetsträning är prio ett kolhydrater då glykogeninlagringen är som bäst tätt inpå passet, men du behöver även proteiner för vävnadsreparation. Energi: 390 kcal, protein: 27 g, kolhydrater:. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Energi: 181 kcal Protein: 30 g Kolhydrater: 11 g Fett: 2 g Hoppas inlägget kändes relevant och att du fick några matnyttiga tips.

cta11

Om vi inte äter ordentligt före träningen orkar vi inte träna. Mixa samman allt och drick! Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Inom en timme bör du äta, gärna tidigare. Ändringar AV VÅR personuppgiftspolicy, om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Förslag: Middag med fisk eller kött, potatis och grönsaker. Du bör äta så snabbt som möjligt för att ge dina muskler ny energi. Om du vill tas bort från vår e-postlista. Ett återhämtningsmål fyller funktionen att det går ut i kroppen vid rätt tidpunkt (tätt inpå passet då kroppen är som mest mottaglig på inlagring att det reparerar muskelmassa, fyller dina förråd med kolhydrater effektivt, hindrar nedbrytningen och stimulerar nybildningen av muskelmassa. .

Bra mat efter träning recept - Nyttig mat - Aktiv, träning

Den goda Medelhavsmaten, den lilla pepprighet som dröjer sig kvar på tungan när man smakat en riktigt fin olivolja är ett tecken på att den är fullmatad med antioxidanter. Fernando Di Luca, grynsallad med apelsindressing. Apelsindressingen ger denna grynsallad en härlig citrussmak som passar bra till fetaosten och valnötterna. Insalata di farro con salsa all'arancia. Fullkornsbulgur Quinoa med fetaost och oliver. Denna näringsrika rätt med fullkornsbulgur av durumvete och röd quinoa passar bra som en matig egen rätt, eller som tillbehör till fisk eller kyckling. Fetaostbiffar, smaksätt fetaostbiffarna med citron och timjan, gott tillsammans med klyftpotatis och sallad.

Energi: 181 kcal Protein: 30 g Kolhydrater: 11 g Fett: 2 g 9) Kycklingröra med curry och äpple 1 st (125 g) kycklingfilé tillagad i ugn. Det viktigaste är ATT du artros får i dig kolhydrater och protein. Men bör du också få i dig något under själva träningen? Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här. Produkter som fisk, kött, mjölk, ägg, ärtor och bönor är särskilt bra proteinkällor av hög kvalitet. Du behöver inte äta något konstigare än ett par vanliga smörgåsar.

 • Bra mat efter träning recept
 • Om vi inte äter ordentligt före träningen orkar vi inte träna.
 • Och äter vi inte efteråt bryter.
på protein. Energi: 173 kcal Protein: 35 g Kolhydrater: 5 g Fett: 2 g 8) "Risifrutti" med björnbär 2 dl lättkvarg, 1 dl keso mini, 1 dl björnbär, vaniljpulver,. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. Vid styrketräning är proteinet definitivt den viktigaste komponenten, men kolhydrater kan som sagt underlätta proteinsyntesen så det mest optimala är i bägge fall en kombination. GI-värde, som alltså går snabbt ut i omlopp, fyller glykogenlagren mer effektivt vilket ger bättre förutsättningar inför nästa pass. Måltiderna kan med andra ord vara den lilla detaljen som är skillnaden mellan ett bra och ett dåligt resultat. Kolhydrater är ett samlingsnamn på socker, stärkelse och fibrer. Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll.

Samtidigt tar många återhämtningsmålen till överdrift och jag vill avluta med att betona att det verkligen inte är en katastrof om du någon gång skulle missa det magiska "matfönstret" efter dina pass. Energi: 390 kcal, protein: 22 g, kolhydrater: 63 g Fett: 3 g 3) Kvarg med frukt 2,5 dl kvarg, 2 msk russin, 6 st torkade aprikoser och 1 skivad banan. Elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen. Energi: 428 kcal Protein: 33 g Kolhydrater: 65 g Fett: 2 g 4) Macka med kalkon, stekt äggvita, tomat och juice 2 skivor ljust bröd, 150 g äggvita (ca 4 st 15 g kalkonpålägg, 2 tsk senap, 1 tomat, 2 dl juice. Mer än en timme till nästa huvudmål? 6) Kvargbägare med bär 3 dl lättkvarg, 1 dl färska/tinade hallon, 1 msk steviaströ eller annan sötning. Du som tränar mycket och ofta och har träningsrelaterade mål kan verkligen få ut mer av din träning genom att sköta din kost. Strimla och blanda med 1 dl lättkvarg, 1 msk curry, salt, peppar och 1/2 tärnat äpple. Ibland kan det räcka med bara lite frukt.

Sunda recept här hittar du dem Aktiv, träning | Bra mat efter träning recept

På menyn bör det finnas mat och dryck som innehåller både kolhydrater och proteiner. Proteinrik middag, när du har avslutat ditt träningspass är läppen det alltså smart att få i sig lite mat - och gärna både mat och dryck som innehåller kolhydrater och protein. Kolhydrater som går snabbt ut i blodet är exempelvis banan, vindruvor, torkad frukt, juice, vitt bröd, mannagryn och andra cerialier med låg fiberhalt. Gärna en större måltid som innehåller mycket kolhydrater och proteiner. Undantaget kan vara om du är ute på långa löprundor eller tränar intensiva långpass. På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

Bra mat efter träning recept
Rated 4/5 based on 3 reviews


YouTonicsSkin_banner-300x300

bra mat efter träning recept
Alle artikelen 23 Artiklar
Vår personliga tränare Katarina Woxnerud tipsar om bästa maten innan och efter motionsrundan. En nyfiken läsare undrar hur bra proteindrinkar är, kan de verkligen bygga muskler? Ät efter passet, så tillgodogör.

5 Kommentar

 1. Protein direkt efter träning är däremot viktigt (se påståendet ovan). Här hittar du flera goda och nyttiga recept, tips och inspiration för att förenkla din vardagsmat. Välkomna in till bra mat från Lantmännen! Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar.

 2. Vad är egentligen bra mat för den som styrketränar? I den här artikeln får du 37 nyttiga exempel. Är det en omöjlig ekvation att få ihop fyllda glykogendepåer vid träning med 8:16-fasta, när jag tränar vid kl 12 och käkar dagens första brutala mål _efter_ träningen? Mat med extra protein (till exempel bröd och yoghurt) är bra för aktiva? Proteintillskott kan vara ett praktiskt alternativ att ta med i väskan men är ingen nödvändighet.

 3. Vi har sammanställt sunda recept som både är läckra och enkla att tillaga. Få inspiration till sund mat som förbättrar din träning och återhämtning. Ska jag äta bananen före eller efter träningen? En nyfiken läsare undrar hur bra proteindrinkar är, kan de verkligen bygga muskler?

 4. Bananpannkakor är nyttiga, goda och mättande. Perfekt recept till dig som tränar (eller bara vill njuta utan mjöl och vanligt socker). Mat och hälsa Recept. Goda kakor med jordnötssmör och banan. Här hittar du nyttiga och smarriga recept på alltifrån lunch och middagar till enkla mellanmål före och efter träning.

 5. Du bör ägna dig åt medelintensiv träning en halvtimme om dagen, fem dagar i veckan. Koffeinet gör att du blir piggare, orkar mer och kan också öka frisättningen av fett. Vilken mat är bäst efter träning? Ät gärna ett mål som består av bra.

 6. Sund mat och träning hör i allra högsta grad ihop. Behöver du ett bra recept på rödkålssallad? De sju bästa matvarorna efter träning. Efter ett tufft träningspass skriker kroppen efter näring. Tips på bra efter-träningen- måltider. Ta med ett kokt ägg och en frukt, eller en pannkaka i folie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*