Varför kommer inte mensen

varför kommer inte mensen

Varför dröjer min mens?

Hård diet eller ätstörningar kan göra så att du slutar att få mens. Har du mycket att göra på jobbet eller mår du dåligt över något? Dessa blåsor kallas för cystor och bildas av äggblåsor som finns i äggstockarna. I vanliga fall lossnar ett ägg från äggstocken varje månad. Andra orsaker till att mensen uteblir kan vara att du tränar för mycket eller äter för lite. Ha du ändrat dina kost- och levnadsvanor?

Varför kommer inte mensen - 1177 Vårdguiden - sjukdomar

Gynekologiska sjukdomar, i ovanliga fall kan utebliven mens bero på någon gynekologisk sjukdom. . Om mensen inte återkommit efter sex månader kan det vara bra att kontakta en läkare. Blir det inte befruktat så stöts den mogna livmoderslemhinnan. Mina bröst har växt lite den senaste tiden. Därför har tjejer med pcos svårt att bli gravida utan medicinsk hjälp. Du kan läsa mer på, frågor och svar om mens. Är testet negativt och mensen fortfarande lyser med sin frånvaro bör du vänta en vecka och ta ett test till. En del kan jämna ut nivåerna genom att äta sunt eller träna regelbundet. Fråga, blodet jag är 16 år och har inte haft mens sedan drygt fyra månader tillbaka.

300x250_4

Att du får mens beror på att livmoderslemhinnan förbereder sig att ta emot ett befruktat ägg varje månad som svar på hormonförändringar i kroppen. De minskar de manliga könshormonerna och ger regelbundna blödningar (mens). Ingen ägglossning (och därför svårt att få barn). Ändå pratas det ganska lite om det. Nästa artikel, oregelbunden mens. Troligen kommer mensen snart tillbaka igen. Men om du har haft oskyddat sex borde du ta ett gravidtetstest. Men det måste naturligtvis ske efter noggrann läkarundersökning. Källor: UMO, Vårdguiden, granskat av: Lovisa Wennerström, medicine kandidat, histologiamanuens, ordförande Akutsjukvårdsklubben.

Vid denna sjukdom har du ofta precis som vid endometrios smärtor vid menstruation men även kraftiga blödningar. Varför får jag inte tillbaka min mens? 2 Stress och oro, andra vanliga orsaker till utebliven eller sen mens är stress och oro. Detta kallas för att du har polycystiska ovarier, PCO. Graviditet, ibland kan mensen vara sen och en av orsakerna är att du kan vara gravid. Förkortningen pcos står för, polycystiskt ovariesyndrom och något som fem till femton procent av alla tjejer och kvinnor har i någon grad.

7 anledningar till att mensen försvinner fast du inte - Varför kommer inte mensen

Detta syndrom gör att du har mycket långt mellan dina menstruationer, drabbas av utebliven menstruation eller inte har någon menstruation alls. Vanliga symptom vid pcos, oregelbunden mens eller ingen mens alls. Andra symptom för sjukdomen/syndromet är test att du kan gå upp i vikt eller ha mycket svårt för att bli gravid. Orsaken till detta beror på att hormoner från hypofysen i hjärnan påverkar äggstockarna. Behandling, många tjejer med pcos har höga nivåer av olika hormoner, bland annat manliga könshormoner (testosteron). Myom är muskelknutor som sitter på livmoderväggen eller utanför livmodern.

 • Varför kommer inte mensen
 • Av Marija », 11:40 Jag hade också problem met när jag slutade med pillren för mig tog det 7 månader innan den kom igång.
 • Kommer din mens sällan, har du ont eller känner du ingenting?
 • Eller kanske har du inte fått mens.

varför kommer inte mensen

Varför kommer inte min mens?

Är mensen sen eller kommer den inte alls? 20 rabatt när du handlar för 17 20 rabatt när du handlar för 1795kr (exkl. Gör du ingen undersökning kan det vara svårt för kvinnor att veta om att de har PCO eller pcos. Om du tränar mycket så minska lite. Det är ett ärftligt syndrom så om någon i din familj har det är risken extra stor.

cta11

Ätstörningar, sockersug (egentligen är det ett sug efter kolhydrater). Vid för stark stress kan därför hormonproduktionen påverkas så att den minskar. Då räcker den inte till för att stimulera fram ett ägg och mensen kommer inte. Han eller hon kan göra en ultraljudsundersökning, alltså titta på dina äggstockar med en slags kamera. Däremot måste inte utebliven menstruation bero på graviditet, det kan ha andra förklaringar.

Varför kommer inte mensen - Om mensen inte kommer - pcos

Tack för dina synpunkter! Relaterat material, chatta med Klarna, hej! Fyll i informationen nedan så kan vi hjälpa dig så effektivt som möjligt när det är din tur. Är du redan kund? Ja, det är jag Nej, jag är inte kund. Så behandlar vi dina uppgifter, så behandlar vi dina uppgifter, klarna Bank AB (publ) (. ) ansvarar för behandlingen av personuppgifter i samband med din användning av Klarnas tjänster. De uppgifter du lämnar i samband med chatten kommer endast användas till att hantera ditt ärende.

Lär dig mer om gynekologiska sjukdomar här. Känner du dig orolig bör du kontakta en läkare eller gynekolog. Publicerad:, senast uppdaterat:, skribent: Emilie Karlson och Linda Nestor, redaktörer på Healthcare Media. Pcos kan öka risken för diabetes typ 2 och livmoderhalscancer. Jag har inte haft sex med någon ännu. Faktagranskad av: Madeleine Kilsbeck, verksamhetschef BBS barnmorskemottagningar. Då vill läkaren undersöka om det finns någon annan orsak som kan rättas till med hormonell behandling.

 • Varför kommer inte mensen
 • Har mensen inte kommit tillbaka på sex månader och graviditet är helt uteslutet bör du kontakta läkare och.
 • Re: Varför kommer inte min mens?
sedan spricker och skjutsar iväg ägget mot livmodern. För tjejer som inte vill bli gravida fungerar p-piller bra som behandling. Om du har haft regelbunden mens fram till din utlandsresa, verkar det mest troligt att det är just omställningen som stressat kroppen och som gör att mensen uteblivit. Jag tänkte först att det kanske berodde på att jag flyttat utomlands med alla förändringar som det innebär. Endometrios, endometrios är kronisk gynekologisk sjukdom som innebär att livmoderslemhinnan finns utanför livmodern, vilket ger mycket påtagliga och besvärande symptom. Det vanligaste tecknet på att en tjej har pcos är att hon inte får någon mens eller att den kommer väldigt sällan. Just nu kan du bara ta det lugnt och sluta oroa dig för mensen.

Tunt hår på huvudet Överviktighet, framför allt runt midjan och höfterna. De vanligaste symptomen är att du får menstruationssmärtor (dysmenorre samlagssmärtor, mensrubbningar och i vissa fall infertilitet (ofrivillig barnlöshet). Om du känner igen några av symptomen i listan kan du ha pcos. Pcos är en rubbning i kroppens hormonbalans som gör att det bildas äggblåsor i äggstockarna. Moms ej datorer, surfplattor, projektorer, monitorer, frimärken, tryck och profil). Dessutom mäts dina hormonnivåer. Om du har PCO och samtidigt hormonrubbningar har du förmodligen drabbats av polycystiskt ovarialsyndrom, pcos.

Varför kommer inte det inte mensen när man är i vatten? | Varför kommer inte mensen

Gunilla Byström, läkare, specialist i allmänmedicin. Kommer din mens väldigt sällan eller får du ingen mens alls? Då kan det hända att du har drabbats av med pcos. Acne Ökad behåring på kroppen och i ansiktet. Det finns fler orsaker än graviditet. Kan det vara något som är fel? Men hos tjejer med pcos ligger ett pärlband av sådana äggblåsor i kanten av äggstocken, helt i onödan. Det finns många orsaker som kan sätta mensen ur balans. Svar, nej, inget behöver vara fel med din mens.

Varför kommer inte mensen
Rated 4/5 based on 5 reviews


YouTonicsSkin_banner-300x300

varför kommer inte mensen
Alle artikelen 18 Artiklar
Om mensen kommer olägligt finns det säkra läkemedel som kan flytta fram den. Info här om mens.m. Varför hjälper inte omeprazol mot magkatarren? Fråga till Näringsexpert 8 maj, 2017.

5 Kommentar

 1. Med det menas hur blodsockret påverkas efter att man ätit ett särskilt livsmedel. Ta en öl och ät gott i vår klassiskt engelska pub eller vill man. hade jag Bästa xxx gratis porr videos hardcore porr filmer på nätet.

 2. Jag undrar hur lång tid det tar att få tillbaka mensen? De andra två gångerna kom den snabbt men nu verkar den inte ha lika bråttom inte för.

 3. Pcos är en rubbning i kroppens hormonbalans som gör att det bildas äggblåsor i äggstockarna. Nu är jag på piller.27 och det har fortfarande inte hänt någonting. Det digitala testet sade att jag icke är gravid och jag kommer därför att. Detta betyder färgen på din mens så märker du om något inte står rätt till. Att mensen kommer varje månad är för många självklart, men vilken. När den första mensen kommer efter en graviditet varierar från kvinna till kvinna och kan påverkas av om du ammar eller inte.

 4. 6 anledningar till att mensen uteblir som inte beror på graviditet. Från att bli gravid genom att förhindra att ägglossningen kommer igång. Om mensen inte kommer - pcos.

 5. Oregelbunden mens betyder att mensen inte kommer vid samma tid varje månad. Oregelbunden eller utebliven mens kan bero på flera olika saker. Om du nyss har fått mens för första gången är det faktiskt inte särskilt ovanligt att den är kommer lite när den vill istället för samma tid varje.

 6. Utebliven menstruation som dessutom är oregelbunden kan bero på att du nyligen bytt eller slutat med hormonbaserat preventivmedel. Är mensen sen eller. Jag är 16 år och har inte haft mens sedan drygt fyra månader. Då räcker den inte till för att stimulera fram ett ägg och mensen kommer inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*